Originálny názov: The Hangover Part III

Žáner: komédia
Minutáž: 100 minút
Krajina: USA
Rok: 2013
Prístupnosť: MP 15

Réžia: Todd Phillips
Scenár: Todd Phillips, Craig Mazin
Kamera: Lawrence Sher
Hudba: Christophe Beck
Hrajú: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong, John Goodman a ďalší

Vo štvorici po opici 3 (The Hangover Part III, 2013)Staré známe zoskupenie sa stretáva definitívne poslednýkrát a uzatvára komediálnu trilógiu o dôsledkoch divokej párty. Koho očarila jednotka a totálne sklamala druhá časť, záver určite neprijme negatívne. Čaká vás sto minút humoru, výrokov obľúbených postáv a menšia zmena v šablóne, keďže sa výnimočne nikto ženiť na začiatku nechystá, ale celý dej sa otvára pohrebom.

Mierne psychicky narušenému Alanovi zomiera otec na infarkt po následkoch synových excesov. Po jeho poslednej rozlúčke sa partia Phil, Stu a Doug zhodne, že je nutné Alana umiestniť do liečebne, pretože vytrvalo odmieta brať lieky. No cesta nedopadne podľa ich predstáv. Do príbehu vstupuje nie práve prívetivý mafián Marshall (John Goodman), ktorý ich unesie. Problémom je Mr. Cow (Ken Jeong). Po dvoch rokoch utiekol z väzenia a okradol Marshalla o cenné zlaté tehly a vystopovať ho bude možné len cez Alana. Ten je s ním totiž ako jediný v kontakte.

Komédia sa obracia na pátranie po excentrickom Japoncovi a prináša mnoho bizarných situácií. Narozdiel od predchádzajúceho filmu je v tomto dieli napravená postava Alana, z ktorého sa v opäť stáva ťažný kôň humornej stránky filmu. Upustenie od postalkoholických stavov je veľmi dobrým nápadom, keďže druhý diel trilógie bol len čistou kópiou toho pôvodného a mnoho fanúšikov zostalo sklamaných. Niektoré scény sú síce až príliš absurdné, no napriek tomu nepôsobia rušivo a celkom zapadajú do dynamiky, ktorú načrtol prvý film. Diváci, ktorí predošlé snímky nevideli, by si ich pred zhliadnutím trojky mali napozerať, nakoľko sa značne opiera sentimentálnosť. Tej je až nadbytok a miestami je skôr na škodu ako na úžitok.

Vo štvorici po opici 3 (The Hangover Part III, 2013) Vo štvorici po opici 3 (The Hangover Part III, 2013)

Snímka nedosahuje kvality prvej časti, ale dokonale napravila reputáciu po druhej. Kto je zvedavý, ako to napokon so štvoricou večných smoliarov dopadne, Vo štvorici po opici III si rozhodne nemôže nechať ujsť. Celkom príjemné prekvapenie a pre diváka hľadajúceho čistú zábavu ideálne strávený čas.