Minulý víkend (nie ten posledný, ale ten predtým;) sa konal v Bratislave najväčší slovenský festival zameraný na scifi, fantasy a horor IstroCon 2007 (popri ňom prebiehal aj festival Comics Salón zameraný na anime, mangu a komix). A nemohli sme na ňom chýbať ani my. Ako partner festivalu sme okrem mediálnej podpory pomohli aj tým, že sme naň vyslali menšiu výpravu, ktorá svojou troškou prispela k programu.

Dohromady sme tento rok priniesli 3 prednášky zásluhou Elen (Mirka Klempová) a urobili sme aj špeciálny TrailerWatch Istrocon Editon. Prvá prednáška prišla na rad čoskoro po štarte festivalu. Už o 15:00 sa začala prednáška Narnia: Kam až sa dostanete cez obyčajný šatník. Na miesto činu som dorazil až ku koncu, ale bolo jasné, že ľudí to zaujalo a bavili sa. A to je hlavné.

V sobotu o 23:00 vypukol náš hlavný program. TrailerWatch Istrocon Edition sa odlišoval od tradičného TrailerWatchu, ktorý sme už dvakrát organizovali v Trnave tým, že bol tematicky zameraný na scifi, fantasy a horor. Ani tentoraz však na záver nechýbal blok venovaný tomu najlepšiemu, čo nás v najbližších mesiacoch čaká v kinách. Technické podmienky síce neboli optimálne, ale aj tak to myslím stálo za to. Pre nás to malo hodnotu najmä v tom, že to bolo naše prvé podujatie v Bratislave.

V nedeľu o tretej sa opäť na scénu dostavila Elen, tentoraz s prednáškou na tému Harry Potter: Čarodejnícka móda. Hneď po nej nasledovala prednáška Supernatural: John Winchester nakupuje, ktorú urobila Elen s Willom. Tieto prednášky som nevidel, lebo som už bol na ceste späť na východ Slovenska.

Tu je potrebné dodať, že Elen je redaktorka webov Narnia.CinemaView.sk, HpInfoWeb.net a nejakou formou je aktívna aj na Willovom Supernatural.CinemaView.sk.

Náš program činil súhrne 5 hodín, čo je samozrejme malá časť z celku, ale nejako treba začať. Do budúcnosti sa dá predpokladať, že naše aktivity v tomto smere budú rásť a uvidíte nás opäť na IstroCone a aj na ďalších festivaloch.