Rady hercov, ktorí sa po úspešnej kariére na veľkom plátne odhodlali vstúpiť do vôd televízie, budú čoskoro rozšírené ďalším veľkým menom. Keanu Reeves sa síce v začiatkoch svojej kariéry sem tam objavil v nejakej epizóde, ale až teraz prijal ponuku na hlavnú rolu v televíznom seriáli. Pod názvom Rain sa skrýva akčný špionážny seriál o bývalom vojakovi a dnes nájomnom vrahovi na voľnej Johnovi Rainovi.

Táto rola podľa všetkého sadne Keanu Reevesovi ako uliata. John Rain je veterán vojny vo Vietname. Neskôr pracoval ako nájomný vrah pre CIA, dnes je na voľnej nohe. Má prísne zásady. Neberie zákazky, ktoré zahŕňajú vraždy detí, žien a nemôže na rovnakej úlohe pracovať aj druhý, záložný tím. Jeho špecializáciou sú vraždy, ktoré vyzerajú ako prirodzené úmrtie. Tento život však na ňom zanechal vážne stopy – je nedôverčivý k ľuďom, samotársky a paranoidný. Navyše je polovičný Japonec, čo opäť nahráva Reevesovi, ktorý má i havajských a čínskych predkov.

Seriál bude nakrútený podľa v USA populárnej sérii špionážnych thrillerov z pera spisovateľa Barryho Eislera. Od roku 2002 vydal už 8 kníh o Johnovi Rainovi. Scenáre sa práve začínajú písať a sú plánované na hodinové epizódy. Nepôjde teda o dlhý seriál.

Za projektom stojí nová produkčná firma Slingshot, ktorú založili skúsení odborníci. Chcú sa zamerať práve na kvalitné televízne projekty. Projekt je však ešte vo veľmi rannom štádiu prípravy, a tak si na ďalšie podrobnosti a dátum premiéry budeme musieť počkať. Kvalitná literárna predloha a osoba Keanu Reevesa sú však zárukou toho, že záujem od televíznych spoločností určite bude.