Frajeri v pancieroch pred dvomi rokmi zožali globálny úspech, a keďže zlo v hlavách scenáristov nikdy nespí, je na čase sa znovu vynoriť zo stoky. Mesto New York totiž potrebuje n-tý krát zachrániť. Odveký korytnačí nepriateľ Shredder spriada diabolský plán pomsty so svojím novým spoločníkom, doktorom Baxterom Stockmanom, ktorý sprostredkoval jeho návrat. Zápletka sa opäť radí do skupiny jednoduchších, nosným prvkom bude vzácny mutagén, s pomocou ktorého sa dá ovládnuť celý svet.

Zákerný plecháč nikdy netrpel malými cieľmi a inak tomu nebude ani v najnovšom ninja dobrodružstve. Prvým testom mutácie budú neškodní zlodeji, ktorí sa vyvinú v nebezpečného diviaka Bebopa a nosorožca Rocksteadyho. Okrem škaredých ksichtov získajú ohromné schopnosti s nadľudskou silou. Momentálne sú však v kurze hrozby z vesmíru a iných dimenzií, takže sa nad celým New Yorkom sťahuje temné mračno ohrozenia. Chystá sa veľká invázia nepriateľských vojsk z Dimenzie X, na čele s mocným vodcom, ktorého mozog úraduje v bruchu.

V mene Krista (Risen, 2016)

Ako si isto pamätáme z detstva, zákerný führer čo večne hreší, sa volá Krang. Hrdinovia nosiaci mená renesančných maliarov budú mať zdá sa plné ruky práce. Oporou v neľahkom boji proti zlu na viacerých frontoch im bude sexy reportérka kanálu 6 April O´Neillová (Megan Fox) spolu s kolegom Vernonom Fenwickom (Will Arnett). Na scénu sa nečakane pridá nový hrdina v hokejovej zbroji Casey Jones (Stephen Amell, známy zo seriálu Arrow). Kranga so Shredderom je nutné zastaviť, kým nie je neskoro. Záchrana sveta z kategórie zábavných sa tak môže začať.

Zmena režiséra na Davea Greena z trailerov nie je badateľná, nesú sa v rovnakom duchu ako minule, vidno, že producent Michael Bay ide na istotu. Množstvo nových postáv rozvíja svet, ktorý sme milovali ako deti. Prvýkrát tak na plátne zazrieme Bebopa s Rocksteadym, a to v ich najvernejšej komixovej podobe. Korytnačky dostanú svoju bombastickú káru, nevyzerá však ako dodávka, skôr ako vytuningované smetiarske auto. Vôbec to nevadí, v detstve boli smetiari pre nás riadne cool. Zdá sa že dôjde aj na Technodróm, Krangove hi-tech pojazdné dúpä, ktoré sa vždy skrývalo v podzemí.

Inak sa ide podľa funkčných eskalačných pravidiel pokračovaní, všetkého je viac a je to celé väčšie a hlučnejšie. Nečakajme hlboké myšlienky, tešme sa na nahláškovanú adrenalínovú jazdu s bonusom v podobe vábivých kriviek bábiky Megan. Najnovšia porcia korytnačích eskapád vtrhne do kín 2. júna. Ak sa vám páčil minulý diel, ani dvojka by vás nemala sklamať.

Ak nás niekto dokáže preniesť do detských čias, je to práve Michael Bay. So skladacími robotmi aj bojovnými korytnačkami to zvláda na výbornú.